Unutulmaz Bir Gece Titanik - A Night to Remember 1958 Türkçe Dil Seçenekli DUAL 1080p


Adı: Unutulmaz Bir Gece Titanik - A Night to Remember
IMDb Puanı: 7.9/10
Yönetmen: Roy Ward Baker
Ãœlke: Ä°ngiltere
Tür: Biyografi, Dram, Tarihi
Süre: 2 hours 3 minutes
Oyuncular: Kenneth More, Ronald Allen, Robert Ayres, Honor Blackman, Anthony Bushell, John Cairney, Jill Dixon, Jane Downs, James Dyrenforth, Michael Goodliffe, Kenneth Griffith, Harriette Johns, Frank Lawton, Richard Leech, David McCallum, Alec McCowen, Tucker McGuire, John Merivale


IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0051994/


Özet: 1958 yılında gösterime girmiş olan ve roy ward baker tarafından yönetilen drama türündeki filmdir. walter lord'un 1955 yılında yayımlanan aynı adlı kitabından uyarlama olan filmde, 1912 yılında trajedik bir kazaya kurban giden titanic'in son gecesi anlatılmaktadır.
1912 yılında, lüks Titanic yüzen en büyük gemidir ve batmaz olduğuna inanılır. New York’a ilk yolculuğu için binen yolcular arasında Birinci Sınıf yolcuları Sir Richard ve Leydi Richard, İkinci Sınıf yolcuları Bay ve Bayan Clarke, yeni evli genç bir çift ve güverte yolcuları Pat Murphy, Martin Gallagher ve James Farrel vardır. 10 Nisan’da Titanic Southampton’dan yola çıkar. 14 Nisan’da, Atlantik’te, gemi diğer vapurlardan bir dizi buz uyarısı alır. Mesajlardan yalnızca birkaçı Kaptan Edward J. Smith’e iletilir ve o da bir gözcü görevlendirilmesini emreder. O gecenin ilerleyen saatlerinde SS Californian uzaktan yüzen buzu görür ve Titanic’e bir mesaj göndermeye çalışır. Bu arada Titanic’teki yolcular üçüncü sınıfta bir partide eğlenirken Murphy Polonyalı genç bir kızdan etkilenir ve onunla dans eder. Telsiz odasında operatörler Jack Phillips ve Harold Bride vardiya değiştirmektedir. Phillips bir buz uyarısı alır, ancak göndermesi için daha fazla mesaj geldiğinde, uyarı bunların altında kaybolur. Californian’da buzlanma tespit edilir. Gemi tehlike nedeniyle durur ve Titanic’e bir mesaj gönderilir. Californian çok yakın olduğu için mesaj çok gürültülüdür ve Phillips mesajı aniden keser. Titanic’in yolcuları gece için yerleşmeye başlar. A Night to Remember, Walter Lord’un 1955 tarihli aynı adlı kitabına dayanan 1958 yapımı bir İngiliz belgesel filmidir. Film ve kitap, Southampton’dan New York’a yaptığı ilk yolculuğunda Kuzey Atlantik’te bir buzdağına çarpan ve ardından 15 Nisan 1912 Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde batan RMS Titanic’in son gecesini konu alıyor. Eric Ambler tarafından uyarlanan ve Roy Ward Baker tarafından yönetmenliği üstlenilen filmde Kenneth More geminin İkinci Kaptanı Charles Lightoller’ı canlandırırken, Michael Goodliffe, Laurence Naismith, Kenneth Griffith, David McCallum ve Tucker McGuire rol alıyor. Birleşik Krallık’ta çekilen film, batış öyküsünü anlatırken, ana olayları ve oyuncuları belgesel tarzında ve ayrıntılara büyük önem vererek tasvir ediyor. Yapımcı William MacQuitty tarafından denetlenen yapım ekibi, otantik setler oluşturmak için geminin planlarını kullanırken, Dördüncü Subay Joseph Boxhall ve eski Cunard Komodoru Harry Grattidge filmde teknik danışman olarak görev yapmıştır.








Fragman:

















 








https://tbit.to/nd3ugmdztv8h/Unutulm...H.264.mkv.html
https://drop.download/e798iwog1jfm
https://jodwish.com/b4uzuw8tmjxr Unutulmaz Bir Gece Titanik-A Night to Remember 1958 1080p Web-DL AAC20 H 264





Kod:
 
https://tbit.to/nd3ugmdztv8h/Unutulmaz.Bir.Gece.Titanik-A.Night.to.Remember.1958.1080p.Web-DL.AAC20.H.264.mkv.html
https://drop.download/e798iwog1jfm
https://jodwish.com/b4uzuw8tmjxr	Unutulmaz Bir Gece Titanik-A Night to Remember 1958 1080p Web-DL AAC20 H 264

Türkçe Altyazı Seçenekleri turkcealtyazi.org planetdp.org
https://turkcealtyazi.org/mov/005199...-remember.html