Field of Glory II Medieval Reconquista-PLAZA

Feodalizmin İspanya ve İtalya'da Kuzey Batı Avrupa'da olduğu kadar baskın bir etkisi olmadı. Her iki ülkenin de savaşın gidişatını etkileyen benzersiz faktörleri vardı.
1050'de İber yarımadasının yarısından fazlası Endülüs olarak bilinen bir bölge olan İslam devletlerinin yönetimi altındaydı. 1031'de Emevi Halifeliğinin ölümünden sonra Endülüs, Taifa emirlikleri olarak bilinen birkaç küçük Müslüman devlete bölündü. Taifalar sık ​​sık kendi aralarında savaştılar ve onları, 1037'de Leon Krallığı'nın emilmesiyle yaratılan daha büyük Kastilya Hıristiyan Krallığı ile eşleşemez hale getirdi.
Bu, 1492'ye kadar tamamlanamayacak olan Hristiyan Keşişinin gerçek başlangıcıydı. Hristiyan saldırısını durdurmak için, 1086'da Seville Taifa Emiri Kuzey Afrika Murabit Berberlerini İspanya'ya girmeye davet etti. Bu, Taifalar için planlandığı gibi çalışmadı, çünkü Sagrajas Savaşı'nda Kastilyalıları yendikten sonra, Murabitler Taifa emirliklerinin çoğunu kendi imparatorluklarına dahil ettiler.
Murabit imparatorluğu 1147'de rakip bir Berberi mezhebi olan Almohads tarafından ele geçirildi. Bu olaylar, İspanyol Hıristiyan krallıkları için ciddi bir yenilgiydi, ancak 1212'de Las Navas De Tolosa'da Almohad'lara karşı İspanya'daki Müslümanların gücünü sonsuza dek bozan büyük bir zafer kazanmak için toparlandılar. Yakında sadece Granada emirliği kaldı, ancak bir Kastilya vassalı olarak kaldı. Dönem boyunca aynı dine mensup devletler arasında sık sık çatışmalar yaşandı ve Müslüman ve Hristiyan savaşçılar genellikle farklı bir dinden prenslere hizmet etme konusunda çok az endişeye kapıldılar.
Kuzey İtalya'da büyük şehirler her zaman bir dereceye kadar bağımsızlık sağlamaya çalıştılar ve Kutsal Roma İmparatorunun onlar üzerindeki otoritesini güçlendirme girişimlerine karşı şiddetle savaştılar. Ticarette giderek zenginleştiler ve 11. yüzyılın sonunda şehir milisleri, feodal şövalyelerin rolünü gölgede bırakarak İtalyan ordularının dayanak noktası haline geldi. 1176'da kuzey İtalyan şehirleri Lombard Ligi'ni kurdu ve Legnano Savaşı'nda İmparator I.Frederick Barbarossa'ya karşı büyük bir zafer kazandılar.
Bu, Guelfs ve Ghibellines Savaşlarının bir parçasıydı. Papalık ve İmparatorluk başlangıçta kimin kilise görevlilerini atama hakkına sahip olduğu konusunda tartışmıştı, bu "Soruşturma Tartışması" olarak biliniyordu. Ghibellinler, Kutsal Roma İmparatorunu destekleyenlerdi, Guelfs ise Papa'yı destekleyen taraftı. Yatırım Tartışması 1122'de çözülmüş olsa da, Papalık ve İmparatorluk ile Guelfs ve Ghibellinler arasındaki çatışma yüzlerce yıldır devam etti.
Güney İtalya'da Normanlar alçakgönüllü paralı askerlerden, adayı Arapların elinden aldıktan sonra güney İtalya'nın tamamını fethetmek ve büyük Sicilya krallığını kurmak için yükseldi. Norman krallarının soyu sona erdikten sonra, II. William erkek varisler olmadan öldüğünde, taht İmparatorluk Alman Hohenstaufen hanedanına geçti. 1266'da Papa, Anjou'lu Charles'ı Hohenstaufens'e saldırmaya teşvik etti ve Benevento savaşında kazanılan zaferden sonra krallığı kendisi için ele geçirdi.



  • MS 1040'tan MS 1270'e kadar Ä°spanya, Ä°talya ve Kuzey Afrika'yı kapsayan 20 ülke ve grup daha. Bunlar arasında Endülüslüler, Almohadlar, Araplar, Aragonlar, Ä°talya Bizans Katapanatları, Kastilya / Leonese, Katalanlar, Granadinler, Hafsidler, Ä°talyan Guelfs, Ä°talyan Ghibellinler, Italo-Normanlar, Lombardlar, Marinidler, Murabitler, Navarrese, Papalık, Portekiz, Krallığı sayılabilir. Sicilya ve Tuaregs. Bunların her birinin tarihsel olarak doÄŸru bir bayrağı vardır.
  • Tüm yeni grupların birliklerinin doÄŸru bir ÅŸekilde temsil edilmesine olanak tanıyan 41 birim daha.
  • 45 daha fazla ordu listesi, yukarıdaki fraksiyonların her biri ve müttefikleri için dönem boyunca farklı tarihlerde tarihsel olarak gerçekçi ordulara izin veriyor ve Orta ÇaÄŸ ordusu listelerinin toplam sayısını 103'e çıkarıyor. Buna ek olarak, ordular tarihi müttefiklerden birlikleri de içerebilir. Bu elli binden fazla permütasyon verir. Denenecek yeni eÅŸleÅŸmeler asla bitmeyecek.
  • Epik bir ölçekte dönemin kilit angajmanlarını kapsayan 8 daha tarihsel senaryo. Bunlar arasında Monte Maggiore 1041, Civitate 1053, Cabra 1079, Sagrajas 1086, Legnano 1176, Las Navas De Tolosa 1212, Montaperti 1260 ve Benevento 1266 bulunmaktadır.
  • Quick Battle moduna 33 tane daha tarihi eÅŸleÅŸme eklendi ve toplamı her iki taraftan da oynanabilen 98'e yükseltti.
  • Dönemin önde gelen liderlerini ve çatışmalarını kapsayan 4 daha tarihsel temelli kampanya: El Cid, Granada'lı Muhammed II, Güneyde Normanlar ve Frederick II Hohenstaufen.
  • Sandbox kampanyası, tüm yeni ordu listelerini içerecek ÅŸekilde geniÅŸledi ve herhangi bir ulusu (ve onların tarihi müttefiklerini) baÅŸka bir ulusa (ve onların müttefiklerine) karşı binlerce permütasyon vererek yönetmenize izin verdi.



Tür: Simülasyon, Strateji
GeliÅŸtirici: Byzantine Games
Yayıncı: Slitherine Ltd.

Sürüm Adı: Field.of.Glory.II.Medieval.Reconquista-PLAZA
Boyut: 1.8 GB
Bağlantılar: STEAM |



Kod:
https://nitro.download/view/9DF6DCE2D18CB8E/plaza-field.of.glory.ii.medieval.reconquista.iso
https://dropapk.to/mxmeiozylsej/plaza-field.of.glory.ii.medieval.reconquista.iso
https://turb.cc/vxz78pcwzbmb/plaza-field.of.glory.ii.medieval.reconquista.iso.html