Windows 11 Pro Insider Preview 21H2 Build 22483 (Dev Channel) (x64) Untouched Incl. Activator


Merhaba Windows Insider'lar, Windows 11 Insider Preview derlemesini Geliştirme Kanalında yayınlamaktan heyecan duyuyoruz! Ürünü önümüzdeki aylarda tamamlarken, deneyimi doğrulamak için sizinle birlikte çalışacağız. Bu erken önizlemede geçen hafta gösterdiğimiz yeni özelliklerin hepsini olmasa da çoğunu deneyeceksiniz. Önümüzdeki aylarda Microsoft Store'da Microsoft Teams ile Sohbet ve Android uygulamaları gibi daha fazla özelliği sizin için hazır hale getireceğiz - bu yolculuğa birlikte başlıyoruz!


Bu Yapıdaki Yenilikler Nelerdir ?

  • Masaüstünde Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıklamak artık yeni modern bağlam menüsünü kullanıyor.
  • Masaüstünüzdeki Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıkladığınızda yeni modern bağlam menüsü.
  • Daha fazla seçenek göster'e tıklamak zorunda kalmadan Hızlı Erişim'e sabitlemek için Dosya Gezgini'nde bir ağ paylaşımına sağ tıklandığında bir seçenek eklendi.
  • Windows Insider geri bildirimlerine dayalı olarak yapılan ayarlamalarla Korece IME'nin güncellenmiş bir sürümünü yayınlamaya başladılar. Bunun Windows 11'de Korece için daha güvenilir bir giriş deneyimi sağlayacağına inanıyorlar. Korece IME'nin güncellenmiş sürümü, aday penceresinde akrilik, yeni bir seçim görseli ve karanlık mod desteği ile Windows 11'in yeni görsel tasarımını takip ediyor. Ayrıca, geliştirilmiş performans ve uyumluluğu geliştirir. Güncellenmiş Kore IME'si, performansı ve güvenilirliği etkileyebilecek sorunları hızlı bir şekilde belirlememize yardımcı olmak için öncelikle Geliştirme Kanalı'ndaki bir Insider alt kümesine sunuluyor. Zamanla, Dev Channel'daki herkese sunulacak. Lütfen Giriş ve Dil > Metin Girişi altındaki Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla geri bildirimde bulunun.

Düzeltmeler:

  • [Genel]
    Windows Defender Uygulama Koruması (WDAG) etkinleştirilmiş bilgisayarların sürekli hata denetimi yapmasına neden olan sorunu düzelttiler. WDAG etkinleştirilmiş bilgisayarlar artık Build 22454'ü almalıdır.
  • [Başlat]
    Windows Terminali, Başlat düğmesine (WIN + X) sağ tıklandığında tekrar listelenir.
    Ekran Okuyucusu, Başlat lansmanını şimdi daha güvenilir bir şekilde duyurmalıdır.
  • [Görev çubuğu]
    Görev Görünümü düğmesinde öğe gezintisi ile tarama yaparken, Ekran Okuyucusu kullanıcıları için Masaüstü açılır penceresi artık düzgün bir şekilde kapatılmalıdır.
    Masaüstü Bilgisayarlar için önizleme küçük resimlerinin belirli en boy oranları için doğru şekilde oluşturulmaması sorunu düzeltildi.
    Bazı durumlarda ses simgesi araç ipucunun yanlış sayıyı göstermesine neden olan yuvarlama sorunu düzeltildi.
    Giriş göstergesi, Hızlı Ayarlar ve bildirim merkezi simgesi araç ipuçları, açık olduklarında artık açılır pencerelerin arkasında görüntülenmeyecek.
    Görev Çubuğundaki ses simgesinin, durum böyle olmadığında sesin kapatıldığını gösteren temel soruna değinildi.
    Görev Çubuğu önizlemeleriyle etkileşime girdikten sonra, Görev Çubuğunun beklenmedik bir şekilde Po They rPoint sunumları gibi tam ekran uygulamalarda takılıp kalmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
    Bir kontrast teması kullanırken görev çubuğu simgeleri artık fareyle üzerlerine geldiğinizde titrememelidir.
    Uygulama simgelerinin bazen beklenmedik bir şekilde aşağıdan başka bir yerden Görev Çubuğunda canlandırılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
    Bu uygulamanın yeni bir örneğini başlatmak için Shift + Görev Çubuğundaki bir uygulama simgesine tıklayın (birden çok örneği destekleyen uygulamalar için) şimdi yeniden çalışıyor.
    Söz konusu uygulama kapatılmış olsa bile, uygulama simgelerinin Görev Çubuğunda bir uyarı durumunda takılıp kalabileceği bir sorunu çözmek için bazı çalışmalar yapıldı.
  • [Giriş]
    El yazısı paneli ilk kez çağrıldıktan sonra metin adaylarının görünmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.
    Dokunmatik klavyeyi çağırmak için bir metin alanına dokunulduğunda animasyondaki takılmalar azaltıldı.
    Pano geçmişinin bazı kişiler için oluşturulmamasına neden olan bir hata düzeltildi.
    Giriş göstergesinde 3. taraf IME simgelerinin görüntülenmesi artık daha güvenilir olmalıdır.
    Dokunmatik klavyeyi kullanırken pencere odağını değiştirirken meydana gelebilecek bir explorer.exe çökmesine değinildi.
    Japonca IME'nin önceki sürümünü seçen kişiler için belirli oyunların çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
    Dokunmatik klavyeyi kullanırken sesle yazma ipucunun mikrofon düğmesine bağlanmaması sorunu düzeltildi.
    Dokunmatik klavyenin, kullanılan yanlış arka plan rengi nedeniyle tuş etiketlerinin görünmez olacağı bir duruma gelebileceği bir sorunu ele aldı.
    Bazen beyaz metin üzerinde beyaz olan dokunmatik klavye ayarları açılır penceresine yol açan bir sorunu azalttı.
    Dokunmatik klavyedeki etkileyici giriş düğmesiyle etkileşimin, aday alanın bozuk bir düzene sahip olmasına neden olabileceği bir sorunu çözmek için bazı çalışmalar yapıldı.
  • [Dosya Gezgini]
    Bağlam menüsü çağırmanın güvenilirliği iyileştirildi.
    Dosya Gezgini'ni kullanırken sızıntılara neden olan birkaç sorunu azalttı.
    Dosya Gezgini'nde şeyleri tek tıklamayla açma seçeneği etkinleştirildiğinde, içerik menüsü artık hemen kapatılmayacak.
    Tam ekran Dosya Gezgini için F11'e basarsanız, pencerenin hangi ekranda görüntüleneceğini değiştirmek için WIN + Shift + Sol/Sağ tuşlarını kullanın, F11'e tekrar basmak artık pencereyi orijinal ekrana geri atmayacaktır.
  • [Ayarlar] Ayarlar'daki
    arama kutusuna belirli 3. taraf IME'lerle yazarken, aday penceresinin ekranda başka bir yerde görüntülenmesine (arama kutusuna eklenmemiş) ve/veya arama kutusuna eklenen karakterlerin görüntülenmemesine neden olabilecek bir sorunu azalttı gösteriliyor.
    Ayarlar'da Windows Insider Program sayfasının bazen boş görünmesine neden olan bir sorunu çözmeye yardımcı olmak için bazı çalışmalar yaptılar.
    Erişilebilirlik > Fare işaretçisi ve dokunma altındaki fare işaretçileri, Arapça ve İbranice görüntüleme dillerinde artık görünmez değildir.
    Sistem > Depolama > Daha fazla kategori göster > Diğer, artık grup ilkesi tarafından yönetilmediğini bile her zaman söylememelidir.
    Gizlilik kaynakları hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olmak için Ayarlar'daki "Cihazımı bul"a bazı bağlantılar eklendi.
    Odak Yardımı > Bu zamanlar altındaki başlangıç ​​zamanı ve bitiş zamanı seçicileri, artık bir kontrast teması kullanılırken odak ayarlandığında görünür.
    Ses Ayarları kullanılırken meydana gelebilecek bir kilitlenme giderildi.
    Sesin bazen gerçekte ayarlanandan biraz farklı bir düzeyde kaydedilmesine neden olan Hızlı Ayarlar'daki ses düzeyi kaydırıcısıyla ilgili bir sorun düzeltildi.
  • [Oturum Açma ve Kimlik Doğrulama]
    Ağ simgesi, oturum açma ekranındaki durumları güncellediğinde meydana gelebilecek bir kilitlenme düzeltildi.
  • [Pencereleme]
    Uygulama ekranı kaplamış durumdayken fareyi ekranın üstüne getirirken bazı uygulamalarda beklendiği gibi görünmeyen yerlerde kapat, simge durumuna küçült ve büyüt gibi başlık çubuğu seçeneklerinin ortaya çıkmasına neden olan bir sorunu gidermek için bir değişiklik yapıldı.
  • [Diğer]
    Arama vurgulu açılır penceresindeki belirli uygulamalar için iyileştirilmiş simge oluşturma.
    Belirli diller için Paylaş penceresinde metin çakışmasına neden olan bir sorun giderildi.
    Görev Yöneticisi'nin Ayrıntılar sekmesine geçerken bazı performans iyileştirmeleri yapıldı.
    Karanlık moda geçerken Windows Güvenlik uygulaması açıksa, UI öğelerinin şimdi daha iyi yanıt vermesi ve okunamayan metin içermemesi gerekir.
    Windows Güvenlik uygulamasında Virüs ve Tehdit Koruması altında listelenen çok sayıda istisna varsa, bunları yüklerken artık bir ilerleme göstergesi görüntüleyecektir.
    Metin boyutunu artırmak için Erişilebilirlik Ayarları'ndaki seçeneği kullanırken Windows Güvenlik uygulamasında bazı metin kırpmaları düzeltildi.
    Bazı uygulamalarda kullanılan WM_CTLCOLORSTATIC mesajının yoksayılmasına neden olan bir sorunu azalttı, bu nedenle bazı yerlerde renkler doğru görünmüyordu.
    Masaüstü arka planı bir slayt gösterisine ayarlandığında, explorer.exe yeniden başlatılıncaya kadar performansı etkileyen bir sızıntı düzeltildi.
    Modern bekleme modundayken bazı bilgisayarların hata denetimi yapmasına neden olan bir sorunu azalttı.
    Hyper-V'yi etkinleştirdikten ve bir Harici V-Anahtarı oluşturduktan sonra Wi-Fi hızlarının düşmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
    Sistemde animasyonlar devre dışı bırakıldığında, açılış ekranından uygulama içeriğine geçiş yapılırken Ayarlar veya Geri Bildirim Merkezi gibi UWP uygulamalarında artık solma animasyonu olmamalıdır.

Bilinen Sorunlar :-

  • [Genel]
    Bazı Surface Pro X'lerin WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ile hata denetimi yapmasına neden olan bir sorun için bir düzeltme üzerinde çalışıyorlar.
  • [Başlat]
    Bazı durumlarda, Başlattan Ara veya Görev Çubuğu'nu kullanırken metin giremeyebilirsiniz. Sorunla karşılaşırsanız, Çalıştır iletişim kutusunu başlatmak için klavyede WIN + R tuşlarına basın ve ardından kapatın.
    Başlat düğmesine (WIN + X) sağ tıklandığında sistem eksik.
  • [Görev çubuğu]
    Giriş yöntemleri değiştirilirken Görev Çubuğu bazen titreyecektir.
    Bu derlemede, Görev Çubuğundaki uygulama simgelerinin "gizli simgeleri göster" düğmesi tarafından kesildiği ve ortalanmadığı bir sorunu araştırıyorlar.
  • [Ara]
    Görev Çubuğundaki Ara simgesine tıkladıktan sonra Arama paneli açılmayabilir. Bu meydana gelirse, “Windows Gezgini” işlemini yeniden başlatın ve arama panelini yeniden açın.
    Arama paneli siyah görünebilir ve arama kutusunun altında herhangi bir içerik göstermeyebilir.
  • [Dosya Gezgini] Dosya Gezgini'nde
    OneDrive konumlarındaki dosyaları sağ tıklarsanız, "Birlikte aç" gibi alt menüleri açan girişlerin üzerine geldiğinizde bağlam menüsü beklenmedik bir şekilde kapanacaktır.
  • [Widget'lar]
    Widget panosu boş görünebilir. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için oturumu kapatıp tekrar oturum açabilirsiniz.
    Widget'lar harici monitörlerde yanlış boyutta görüntülenebilir. Bununla karşılaşırsanız, widget'ları önce gerçek PC ekranınızda dokunmatik veya WIN + W kısayolu ile başlatabilir ve ardından ikincil monitörlerinizde başlatabilirsiniz.
  • [Windows Sandbox]
    Bu derlemeye yükselttikten sonra bazı Insider'lar için Windows Sandbox'ın başlamayabileceği bir sorunu araştırıyorlar.
  • [Microsoft Mağazası] Mağazada
    arama alaka düzeyini artırmak için çalışmaya devam ediyorlar.
  • [Linx (WSL) ve Hyper-V için Windows Alt Sistemi]
    [EKLENDİ 9/10] Surface Pro X gibi ARM64 bilgisayarlarda bu yapı üzerinde hem WSL2 hem de Hyper-V'nin çalışmadığı raporlarını araştırıyorlar.

Nasıl kurulur?

  • Yapıyı indirin.
  • Önyüklenebilir bir sürücü oluşturun veya ISO'dan yükleyin.
  • Yüklemek istediğiniz Windows türünü seçin.
  • Şimdilik aktivasyonu atlayın.
  • Windows kurulumunun bitmesine izin verin.
  • Kurulumdan sonra aktivatörü yönetici olarak çalıştırın.
  • Pencerelerinizi etkinleştirmek için etkinleştiriciyi kullanın.
  • Boom! Etkinleştirilmiş Yapının keyfini çıkarın.

Sürüm Adları : Windows 11 Pro Insider Preview 21H2 Build 22483 (Dev Channel) (x64) Untouched Incl. Aktivatör
Boyutu : 3.29 GB
Linkler: ANA SAYFA




Kod:
https://nitro.download/view/83995CA66D6089E/WiN11.rar
https://drop.download/eqm4rtbnclr1/WiN11.rar
https://turb.cc/xafkn07rt734/WiN11.rar.html
https://rg.to/file/d3dec16dbf7b897537433bfad0b2c727/WiN11.rar.html